Ledardag den 25 mars, anmälan krävs

Hej alla ledare för Ljunits Scoutkår!

Den 25/3 har vi från Ljunits scoutkårs styrelse den stora glädjen att bjuda in alla ledare och styrelserepresentanter på en heldag i scoutingens tecken i Byahuset i Snårestad!

Från 10-17 kommer vi att få två utbildningar av representanter från Scoutförbundet, äta god lunch och ha en allmän trevlig dag tillsammans för att stärka oss som ledare och som scoutkår!

På förmiddagen kommer vi att gå kursen Trygga Möten. Denna kurs är obligatorisk för alla som arbetar som ledare inom scoutkåren och måste förnyas med jämna mellanrum. Majsan från förbundets utbildningsutskott kommer och leder oss genom denna.

Eftersom förbundet gärna vill ha koll på hur många som går kursen och när så är det viktigt att ni anmäler er via följande länk inför lördagen: https://simplesignup.se/event/92738

Lunch äter vi tillsammans på plats. Det blir soppa och bröd och kaffe.

På eftermiddagen har vi kursen ”Hur vi kan inspireras av scoutprogrammet” under ledning av Caroline Eriksson, utvecklingskonsulent på Scouternas regionala kansli i Malmö.

”Det som är speciellt med scoutprogrammet är att det inte bara består av vad vi gör (våra aktiviteter), utan också varför vi gör det (våra mål och syften) och hur vi gör det (scoutmetoden, vår pedagogik). Genom att tänka igenom varför och hur vi genomför en aktivitet i Scouterna ser vi till att scouterna utmanas på sin nivå och efter sina förutsättningar. Det kan exempelvis handla om på vilket sätt scouterna delas in i patruller, varför en hajk är upplagd som den är eller vilka symboler vi använder.”

Vid 17 beräknar vi vara klara med kurser och utbildningar. Då tänkte vi från styrelsen bjuda in till lite pizza, lite snack, lite mys och lite social samvaro:D! Egen dryck medtages!

Anmälan sker till saradahl38@gmail.com med information om eventuella matallergier allra senast onsdag 22/3. Anmäl gärna ifall du kommer hela dagen och kvällen eller bara är med på kurserna.

Hjärtligt välkomna!!!