Utrustningslistor för scouter

Allmänna scoutbilder 008

Här nedanför finns exempel på vad som är bra att ha med sig på olika typer av hajker och läger.

Några allmänna tips:

• Ha inga lösa saker! Packa ner allt i ryggsäcken/väskan.
  • Det är alltid bra att packa vattentätt. Det går lätt om man har en stor plastsäck som man packar i inuti ryggsäcken/väskan.
  • Det är lättare att hålla ordning på sakerna om du lägger dem i småpåsar, skriv gärna utanpå vad som finns i påsen. Till exempel ”sovsaker”, ”necessär”, ”extrakläder” och ”matpåse”.
  • Ta med en extra påse för smutstvätt.
  • Ha namn på dina saker!
  • Lämna elektroniska prylar hemma! Det är lätt att de kommer bort eller blir våta om du tar med dem. Du kan alltid be ledarna kontakta dina föräldrar om du vill prata med dem. Och föräldrarna kan ringa ledarna om man behöver meddela scouten någonting.
  • Ta inte med något godis!
  • Kläder efter väder, räkna med att vi alltid är ute.
  • Vid varje läger brukar vi bestämma en maxgräns för hur mycket pengar varje scout får ta med sig. Vid ett sommarläger är det ofta 30 kr per dag. Var snälla och respektera detta!