Sommarläger 2014

Sommarens höjdpunkt blir Sommarlägret för kårens scouter!

Vår lägervision för årets läger är

Kul – Bra samarbete – Härlig kårkänsla – Skönt skogsliv

Alla som ska vara med på lägret och alla föräldrar ska läsa regler som finns under flikarna ”Säker och Trygg” och ”Lägerregler” i spalten till vänster.

För dig som är nyfiken på vad man gör på ett läger avslöjar vi lite här!!!

Nu finns packningslistan för scouterna på plats. Klicka här!

ALL utrustning SKALL vara NAMNAD!!!!

Det kommer att finnas en kiosk som är öppen varje dag och vi ledare har bestämt en maxsumma på 30 kr/dag för varje scout. Godiset är inte dyrt så scouterna kommer att kunna köpa ordentligt.

Mobiltelefoner och annan digital utrustning ska lämnas hemma då vi inte kan ta ansvar för dem under lägret. Telefoner kan försvinna eller bli förstörda. Ni kan alltid få tag i er scout via oss ledare.

Vill ni åka gemensamt upp till Sjöröd så hör av er så fixar vi en
samlingsplats där någon av ledarna kommer att visa vägen.

Lägret kommer att vara på scoutgården Sjörröd, Gyllebo. Det kommer att vara många olika scoutkårer där samtidigt som vi men vi har vår egen lägerplats, lagar vår egen mat och har vårt eget program.

Vi kommer sova i tält eller vindskydd. Det finns alltid någon vuxen i närheten av scouterna. Vi hjälps åt med alla sysslor. Det kan vara att hugga ved, hämta mat i förrådet, diska och bygga. Maten lagar vi gemensamt över eld.

Det blir olika dagar för de olika avdelningarna. Med reservation för att det kan bli lite ändringar ser planeringen ut så här.

Spårarna

Inryckning lördagen den 26 juli klockan 10, utryckning måndagen den 28 juli klockan 10.

Upptäckarna

Inryckning lördagen den 26 juli klockan 10, utryckning onsdagen den 30 juli klockan 10.

Bävrarna

Får komma och hälsa på under söndagen den 27 juli. Det är bra om ni är på plats senast klockan 10 så vi inte hunnit gå iväg till några aktiviteter. Bävrar får sova över till måndagen under förutsättning att man har med sig någon förälder också övernattar.

Föräldrar

Om någon förälder vill vara med på lägret en eller flera dagar så är ni välkomna! Prata med oss så snart som möjligt.

Avgift

Lägret kommer att kosta 320 kr om du är Spårare och 600 kr om du är Upptäckare och är med hela lägret.

Bävrar som är med på söndagen och sover över till måndagen betalar 140 kr, då ingå mat på söndagen och frukost på måndagen.

Om du besöker lägret en dag och vill ha mat kostar det 100 kr.

Ledare och funktionärer betalar lite andra priser.

Mer information läggs ut allteftersom, håll ögonen öppna!