Lägerregler

2014-07-27 13.17.34

Regler är till för att det ska vara säkert och roligt för alla på lägret. När du är med på vårat läger förväntar vi oss att du följer våra regler, det är inte svårt.

Lägerregler

Inne i tälten

1. Häng matpåsen vid mattältet (för att undvika spring i sovtältet).
  2. Innan man går till frukosten ska sovsäcken rullas ihop och kläderna och andra egna saker läggas i väskan så det är fin ordning i tältet.

Kniv, såg och yxa

1. Endast de som har bevismärke får använda kniv, såg och yxa.
  2. Täljning får endast ske inom markerad täljplats.
  3. Yxa och såg får endast användas på markerade, avskilda platser.

Bad och båt

1. Säg alltid till någon vuxen som är kvar på lägerplatsen var ni ska bada eller åka båt och när ni planerar att komma tillbaka.
  2. Det ska alltid vara 2 vuxna med vid bad. Scouter får inte bada på egen hand.
  3. Blöta kläder och handdukar ska hängas på torklinan direkt när du kommer tillbaka till lägerbyn.
  4. Använd alltid flytväst när du är i en båt.

Uppförande

1. Man måste säga till en ledare innan man lämnar kårens lägerby.
  2. Gå aldrig iväg ensam från lägerområdet.
  3. Man får inte gå barfota (pga risken att skära sig).
  4. Man får bara äta godis som köpts i lägerkiosken. Varje scout får handla för 30 kr varje dag.
  5. Scouter får inte använda mobiltelefon eller annan elektronisk utrustning.
  6. Alla hjälps åt att laga maten och diska, hugga ved och annat som behöver göras.
  7. Tvätta alltid händerna innan du lagar mat och efter toalettbesök.
  8. Man får inte leka med pinnar inom lägerbyn.
  9. Skräp ska slängas i rätt skräppåse.
  10. Slaskvatten får bara hällas ut i slaskgroparna.
  11. Man får kissa enbart på toaletterna, inte på lägerområdet.
  12. Alla upphittade saker lämnas i mattältet.
  13. Vid ledarmöten får inte scouter vara med (om inte ledarna säger något annat)
  14. Alla vuxna på lägret förväntas agera som ledare i första hand och som föräldrer i andra hand. Det innebär bland annat att föräldrar respekterar de regler som gäller för scouterna på lägret. Speciellt viktigt är det att låta scouten ta sitt ansvar när det gäller matlagning, disk och utrustning utan att hjälpa till eller ha synpunkter i onödan. Alla vuxna ska sträva efter att behandla alla scouter på samma sätt.
  15. Om någon åker hem i förväg ska detta markeras i deltagarlistan som finns i lägerpärmen.