Bli scout

Upplev äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i vår scoutkår när du är 7  år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Föräldrar är också välkomna att vara med och hjälpa till på det sätt som passar. Prata med någon ledare för mer information.

Vad gör vi?

Vi är alltid ute åtminstone en liten stund varje gång vi samlas. Kåren har ett vindskydd i Charlottenlund och en härlig samlingsplats vid Skönadal. Annars är vi i Snårestads byahus (gamla skolan) där vi har egna lokaler. Ibland åker vi till andra ställen för att testa nya saker.

Som scout får man bland annat lära sig använda kniv på ett säkert sätt, laga mat utomhus, tillverka olika saker och naturligtvis åka på övernattning och läger om man vill det.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting. Titta i kalendariet eller under respektive avdelning så ser du när vi har scoutmöten.

Kontakta gärna någon av ledarna innan, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Du får var med 3 gånger utan att betala, sedan betalar man sin avgift och omfattas av våra försäkringar samt får scouternas tidning och andra förmåner.

Är du mellan 7-9 år?

Kolla på sidan för Spårare så ser du vilka ledare du får och vilka möten som är planerade den här terminen.

Är du mellan 10-12 år?

Kolla på sidan för Upptäckare så ser du vilka ledare du får och vilka möten som är planerade den här terminen.

Är du mellan 12-14 år?

Kolla på sidan för Äventyrare så ser du vilka ledare du får och vilka möten som är planerade den här terminen.

Bli medlem i kåren

Är du intresserad av att bli medlem i vår kår kan du antingen höra av dig till våra ledare eller gå in via denna länk www.scouterna.se/hitta-scoutkar/scoutkar/ljunits-scoutkar/