Trygg med scouting – så gör du

2015-09-13 09.14.29

Det ska vara lätt, roligt och tryggt att vara med i Scouterna. Det finns en del knep som är bra att kunna och en del ord som kan vara svåra att förstå när man är ny scout. Läs vår ”Förebyggandeplan” så får du veta (nästan) allt du behöver veta för att klä dig så du inte fryser, packa när du ska på hajk eller läger, sy på märken på skjortan – ja nästan allt som är värt att veta om scouting!

Förebyggandeplan – så undviker och förebygger du olyckor

Ibland går det trots allt inte att undvika att något obehagligt eller farligt händer. Det kan vara att någon blir sjuk eller slår sig men också att någon känner sig utsatt och rädd av någon anledning. Det bästa är förstås om du kan säga till någon ledare direkt men vill du inte det kan du alltid kontakta någon i styrelsen eller vår föräldrakontaktperson. Kontaktuppgifterna hittar du under fliken ”Kontakt”.

Vi har en plan för hur vi ska göra när någon form av kris uppstår i vår verksamhet. Läs den gärna!

Krisplan – om olyckan är framme